Old posts

Лицемерна благотворителност, благотворителна лицемерност, партийния дом и Хитлер..

Posted by admin on November 11, 2010 | No comments

Ключовата дума по българските телевизионни канали в сряда вечер е “скука”.

Дали от тъпотия или от известна доза липса на пари родните телевизии взеха да се самозабравят.  Странна симбиоза вирее в родния ефир: благотворителността и документален филм за пожара в партийния дом и после що им падали рейтингите… Еми вземете направете една свястна програма, че човек и да иска не ви гледа. Добре, че е Канал 0, казвам го, защото са най-адекватни, пуснали са документален филм за Хитлер. И какво ?! 2010та година, а аз не дърпам торенти, а се опитвам да гледам нещо свястно, а това което ми харесва е филм за… Хитлер ?!

Страшно лицемерно ми се струва да направиш цяло глупаво предаване (цели две глупави предавания) само и само за да изцоцаш и последните стотинки на поредната баба, на която са и спрели турските сериали и се е просълзила от някакво филмче, което сигурно не е и цялата истина…

Не е цЕлата истина ама трЕбе да се плаща за нея. Абе джанъм, данъците, които си плащаме  не са ли за тази цел?! Или … пардон, те са за други по-благотворителни цели в нечий джоб. Да онея пари от данъци, които незнайно защо се харчат за простотии, а не за, да речем здравеопазване или за, да кажем, тази благотворителна цел да подпомагаме деца и семейства.
А може би след време ще се появи някой страхотен, неотразим, с перфектна визия, човек от народа, който ще ПЛАЩА, защото все пак ТОЙ плаща, а не данъкоплатеца.

Не е ли време да се осъзнае малко тоя народ и вместо да прави глупави предавания по телевизията, да вземе да НАПРАВИ нещо, но не с цел PR, а просто ей така… за собствено удовлетворение, не по празниците а някой ден, просто някой ден, да се спре с тази абсурдна благотворителна лицемерност и да му е леко на душата.

Tags: , , ,

Powered by Wordpress and Stripes Theme Entries (RSS) | Comments (RSS)
highslide for wordpress