Old posts

Минаха години, рокендролът беше млад…

Posted by admin on April 21, 2010 | No comments

Минаха години, рокендролът беше млад или както е казал поетът:

Ти тръгваш и се връщаш пак в Бургас.
В единственият залив пак е есен.
Тук изумен откриваш своя глас
и в своя глас солен – печал и песен.

Тук ти откриваш своя верен жест.
Тук ти за миг не си човек случаен.
На твоя ден най-точния адрес
е тук – и твоя ден е ден безкраен.

Тук изведнъж си спомняш че си жив.
Че имаш дъжд… И вятър… И Несебър.
И изведнъж се виждаш ти красив
в един кристал – в един прозорец щедър.

Прави ми впечатление, че малко хора в Бургас (уж най-най откъм културната “извисеност” на хората), знаят кои са наистина известните и наистина култови личности на града. Може би, културата в града вече е придобила някакъв друг смисъл или облик, но все пак е странно…

Може би в цялостта на понятието “култура”, което навремето може би е значело едно нещо, днес се разбира друго. Например, помня навремето, какво представляваха капаните: място изпълнено с млади хора с китари, които пееха и пиеха, някои и се друсаха, но въпреки това бяха много по-малко отколкото са в момента, или поне тогава не са се показвали толкова.. Мисълта ми е, че в момента на същото това място, където навремето хората ходеха да разпускат дишайки морски изпарения сега трудно можеш да подишаш такива, или ако успееш то те непременно ще са смесени с други аромати на бира, цаца и отводни канали… и явно като всичко останало в наш’та държава и те се превърнаха в един своеобразен облик на културата… бира, цаца и отводни канали…

За съжаление и младите хора вече ги няма в града – всички отидоха в голЕмото сЕло на гурбет, и станаха баш селяни :) Да ме извиняват, ама за да се оправи един град трябва да има млади хора, на които да им се работи, а такива за съжаление се намират все по-малко в нашия град.

Да, и ако не се върнат младите просто ще става все по-зле, но те просто не знаят, че и поетът го е казал – “Ти тръгваш и се връщаш пак в Бургас.“…

Това му е на тоя град! Всички знаят кои са му културистите, но никой не знае кои са му хората на културата!

Айде чао!

ПС: За непросветените поетът е Христо Фотев. За справка : http://www.slovo.bg/showbio.php3?ID=188

Tags: , , , , , , ,

Не ходете на бригада в Англия, защото…

Posted by admin on April 20, 2010 | No comments

Двама младежи отишли в Aнглия да берат ягоди, ама не знаели много английски. наели си квартирка и хазяинът им казал ако има ядове да му се обадят. а те нали все пак са мъже, минали няколко месеца, не чистили много и се завъдили мишки. единият като по-отворен и знаещ 5 английски думи повече от другия, решил да се обади на хазяина:
- Hello. Me Georgi.
- Hi, Georgi, how are you?
- Me Georgi, you know?
- Yeah yeah, I know.
- And Tom & Jerry, you know?
- Mm… Yes, I know.
- Jerry is here!

Two young bulgarians went to England to pick up strawberries, but they didn’t know much english. So they rented an apartment and the landlord told them if they have any worries to give him a call. But, they are men after all, a couple of months went by and they didn’t clean the place at all so they got a couple of mouses in it, naturally… The one who knew 5 words more than the other one decided to call the landlord:
- Hello. Me Georgi.
- Hi, Georgi, how are you?
- Me Georgi, you know?
- Yeah yeah, I know.
- And Tom & Jerry, you know?
- Mm… Yes, I know.
- Jerry is here!

Tags: , , ,

Що си такава зелена?

Posted by admin on April 19, 2010 | No comments

Хахаха голям майтап. Гледам сега България Търси Талант уж полуфиналите макар, че какви са тея 5 полу финала по 10 човека в тях… луда работа.

Абе много зле работата в България.
Първа основна забележка… водещите. Красавици са и двете безспорно ама нямат ли стилисти или там, както се казва, да ги облекат поне малко по-еднакво. Все пак водят едно и също предаване а не 2 различни :)

Следващата неадекватност излизат някакви, които “танцуват”. Както каза Любо Дилов те не танцуваха а играеха “кати” в комбинация със елементи на … цитирам: “прабългарско”. Незнам, какво се има предвид точно под прабългарско тука, обаче източно-азиатско малко не ми се връзва на цялата тая история – вярно, че и ние идваме “някъде оттам” ама пък и не ми харесаха момчетата. Иначе се стараеха достатъчно много (доколкото много може да бъде достатъчно).

После излезе една девойка, която пееше просто перфектно.

Едни бийтбоксъри(но не от онея дето се бият а от онея дето “пеят”) излязоха от Руси – бяха се постарали. Общо взето 4 момъка в разцвета на силите им, които очевидно се бяха постарали. Да, обаче, по моите бегли спомени това дето те го бяха направили имаше един французин на Френския мюзик айдъл преди няколко години, който правеше цялата им музика само, че самичък.. ето да видите за какво иде реч:

Дотук добре! По-едно време…. две баби – Пена и Дуда (о боже мой)… не мога да си представя баба ми да излезе на сцената и да се прави на травестит….

Та смятам да заключа възмущението и омерзението си от гледането на това чудо на чудесата, не защото не са се постарали хората откъм организация и жури, ами защото явно ценностната ни система е стигнала до едно такова ниво, при което по телевизията да бъдат интересни жени на по 70години облечени в потури и “разказващи” как са отишли в Ню Йорк да си правят операция за смяна на пола… ужас .. и ако това са талантите на България…. Аз се изнасям..

Ами онова момиченце на 7, което го питаха “Що си такава зелена?”, на което ще му разбият психиката, ако излезе още веднъж на сцената?!

ЕЙйййййййййййййй и т’ва няква мода ли е ?! Къде що има мъж по тИливизора, който да танцува трябва да си съдере тениската… к’ва е тая селска мода, подходящя единствено за таланти от сорта на Реджеп Иведик ?! !

пс: правописните, пунктуационните и граматическите грешки в по-горния постинг са съвсем неволни, моля да ме извините, но талантите ми влияят…

Tags: , , , , ,

По пътя към столицата :)

Posted by admin on April 11, 2010 | No comments

Вчера, пътувайки с прилична скорост по пътя към София забелязах, че всичко изглежда някак по-зелено, не че не е нормално за пролетно време но все пак.. Имам си един телефон (сравнително нов) и прави сносни филмчета.

Снимано е някъде по пътя към голЕмото селО посредата до едно друго село – близо до Сливен.. на “бекграунда” се вижда Сливенския Балкан – за съжаление няма заснети типични сливенски жители, ама то и за какво са ни – те са на всеки километър оттук до края на света :)

Музикалния фон е благодарение на шофьора т.е. ако откриете някакво случайно съвпадение между ритъма и снимките то е случайно.

бай дъ уей има на места едни бели петънца – само да уточна – това са боклуци да ни напомнят к’ви селяни сме като нация и манталитет

Tags: , , , , , , , ,

Плажа

Posted by admin on April 3, 2010 | No comments
Old image of Burgas' beach
Стария бургаски плаж със старите бургаски гларуси :)

Он’я ден си говорихме с един приятел, как простотията по крайбрежната ивица на Бургас като, че ли е поголовна.

С огромно съжаление установихме, че на плажа вместо да ти мирише на море и пясък и солена вода ти смърди на цаца и бира и пържени картофи с невероятния привкус на нещастните опити на небезизвестна силиконова чалга звезда да пее в близката кръчма.

Имаше навремето един капан Адам и Ева се казваше – точно срещу стария капан на Димо ( който вече не е на Димо). Тоя капан изгорял преди 2 седмици. Някви си говорили “ей тоя ши го запаля м… ” и на следващата вечер изгорял. С лека насмешка установих, че изгарянето на този капан е отворило гледка директно към морето, както беше навремето. Но… точно до изгореното са почнали пак да строят “нещо”, което сигурно ще е поредния капан.

Тея хора направо срутиха всичкия романтизъм на мястото. Сещам се едно време, колко много млади хора се събираха на това място с китари да свирят и да пеят (повечето и да пият) и как на един Джулай аз и още няколко приятели прибирайки се в 8:30 сутринта с възмущение установихме, че има някаква барака, на която свирят техно (само да отбележа освен тая барака на плажа друго нямаше), и имаше и някакви хора, които въпреки, че видимо бяха изморени все още се полюшваха в такт с “песента”. Та доброто старо време беше доброто старо време… минало необратимо ..

В момента на плажа има само 3 свестни заведения:

* стария капан a.k.a ей оня капан белия в началото на капани

* Poco Locco – това заведение въобще не може да бъде категоризирано като капан и не може да бъде съпоставено с никое друго по бургаската плажна ивица – за бога вътре има тоалетна, в която не мирише на тоалетна и ходят да свирят разни хора като Джеф Скот Сото (Jeff Scott  Soto) и Кен Хенсли и неговия приятел русичкия Джон Лоутън (на който имахме удоволствието да се насладим да слушаме за скромната сума от 12 лева в летния театър миналата година)

* Карибите – Ей он’я сламения бар с лампичките.. Това е най-доброто лятно заведение в Бургас по мое скромно мнение. Олицетворява напълно духа на бургаския плаж пускат един и същи диск с някакви кубински музики (нищо против) и си седнал почти директно на пясъка.. Цените също са сносни – миналата година един коктейл струваше приблизително 5лева, което си е нормална цена стига да си намериш къде да седнеш. Като недостатък може да се счита наличието единствено на еко тоалетна, но това е лесно преодолимо тъй като на има няма 10 метра отсреща е капана с най-advanced технологичната тоалетна по брега – пускаш 20 стотиники и ти се отваря вратата – малко като “Сезам, отвори се” ама по-материално..

Completely out of existance….. Where the fuck is Yanko, man :D

Tags: , , , , ,

Saturday before Easter

Posted by admin on April 3, 2010 | No comments

Hey everybody,

the cool weather outside makes me go to the beach and just before i do so i’m sending you a couple of songs to cheer you up :)

Събуждане следобед и слънцето печеееееееее

и ощееее еднаааа:

и последно:

over and out :)

Tags: ,

April Fools’, Fools of April or April of the Fools

Posted by admin on April 1, 2010 | No comments

YAY! Another year has come and yet another April 1st is here. Ever wondered what’s it all about this day ?

Wikipedia Say that April Fools’ Day or All Fools’ Day is a day celebrated in various countries on April 1.  Yeah right… and that’s just once a year ?

They tend to try to convince me that “The day is marked by the commission of hoaxes and other practical jokes of varying sophistication on friends, family members, enemies, and neighbors, or sending them on a fool’s errand, the aim of which is to embarrass  the gullible. Traditionally, in some countries, such as the UK, Australia, and South Africa the jokes only last until noon, and someone who plays a trick after noon is called an “April Fool”.
Oh, come on!… have these guys ever heard of a late-afternoon-wake-up-after-a-long-exhausting-evening-full-of-fun ?

Isn’t April Fools just a great chance to tell the truth without insulting anybody? As someone posted to me today scientists have discovered that 60% of what you say consciously or subconsciously during the day is a lie. Well … we still have a good amount of 40% ..

And if we trust on the above text .. and the above figures it turns out that there’s nothing practical in the stupid jokes you try to tell to the  “family members, enemies, and neighbors, or sending them on a fool’s errand, the aim of which is to embarrass  the gullible.

And always remember that:

“The first of April is the day we remember what we are the other 364 days of the year.” -   Mark Twain

I wonder what would it be in the “extra” day of the leap year .. :)

Tags: , , ,

Powered by Wordpress and Stripes Theme Entries (RSS) | Comments (RSS)
highslide for wordpress